31.10.2012 18:00

AFK Slivenec - Kunratice

Toto utkání se mělo původně hrát už v neděli 28.10.2012, počasí však bylo proti a tak byl zápas přeložen nejen na jiný den, ale i na jiné hřiště. Radotínská umělka pro náš tým přesto nebyla žádnou novinkou, vždyť už jsme zde odehráli desítky zápasů (v rámci zimních turnajů) a většinou se nám zde dařilo.

Zimní počasí dalo možná vzpomenout našim hráčům na zdejší úspěšné působení a začátek utkání vyzněl jasně pro nás. Dvakrát se trefil Brožek (jednou z přímého kopu a jednou ze hry) a bylo to rychle 2:0. Průběžný výsledek hrál pro nás, ale "hotovo" ještě nebylo. Zvláště pak, když jsme soupeře nechali hrát, místo toho, abychom jej dorazili třetí brankou. No a soupeř nelenil a naší pasivnosti využil (snad minutu před koncem prvního poločasu), když rychleji zareagoval na vyražený míč od našeho brankáře. Poločas byl tedy 2:1 pro "domácí"!

Kdo čekal stejně gólový i druhý poločas, nedočkal se. V druhém poločasu totiž už gól napadl, i když nějakou tu šanci si vypracovali oba týmy. Především Slivenec byl v tomto směru aktivnější, ale bohužel neefektiní. Vyrovnané skóre tak nechávalo Kunratice "žít" až do samotného závěru zápasu. Snahu o vyrovnání utnul až "blikancem alá Řepka" zkušený útočník hostů, který za svůj zákrok zezadu viděl rovnou červenou kartu. V té době sice chybělo do konce utkání jen pár minut, přesto nám to celkem pomohlo, protože právě tento útočník hrál jinak velmi dobře a když měl soupeř šanci, většinou se o to zasloužil právě on.

Závěrem: Předvedená hra nebyla jistě ideální, ale jak se říká: historie se neptá. Všude bude jen napsáno Slivenec - Kunratice 2:1 a to je důležité. Na krásu můžeme hrát, až na to budeme mít tým a formu.

Věnujte ještě pozornost následujícímu článku (o konci A-týmu Nuslí v naší soutěži):

https://www.fotbalpraha.cz/zpravodajstvi/sekretar-neznal-sve-hrace-i-proto-nusle-skoncily-v-i-a-tride/

Někdy se mi totiž zdá, že podobný osud čeká i nás, protože zkušený srdcaři stárnou (a nebudou tu navždy) a mlaďoši mají fotbal u p****e.

 

       

—————

Zpět


Kontakt

AFK Slivenec

afk.slivenec@email.cz

Mládež